پروژه

معرفی خانه "الحمرا"

معرفی خانه "الحمرا"
نویسنده: 
سوسن مومنی
معماری: 
 خانه "الحمرا"

"خانه ای ساخته شده از خشت تثبیت شده در فاصله ای به دور از هیاهیوی پایتخت سنگال "

خانه الحمرا توسط آتلیه معماری کوئه در سنگال طراحی شده است. این طراحی برای کارفرمایی که به دنبال رهایی یافتن از خیابان های شلوغ شهر داکار در سنگال بوده صورت گرفته و در 60 کیلومتری داکار و در منطقه تنه توباب واقع شده است.

معمار این پروژه با چالش های متعددی جهت ساخت خانه ای قابل زندگی در شرایط به ظاهر خشن محیطی مواجه بوده است. راه حل های برآمده شامل هر دو جنبه عمل گرایانه و معمارانه می باشد. ساختمان به یک حیاط مرکزی ارتباط دارد که عاملی برای جذب انرژی از محیط پیرامونی است.

معماری برای روابط اجتماعی؛ نمونه‌ی کوهاوسینگ زنان کهنسال

پادکست رادیو وُید: علی محمد حیدری، آذر فرشیدی، زهرا خانیکی
نویسنده: 
علی محمد حیدری، آذر فرشیدی، زهرا خانیکی
معماری: 

این نوشتار، بررسی کوتاهی است درباره ی روند تشکیل یک اجتماع کوچک، و طراحی معماری و ساخت بنای یک نمونه ی موفق کوهاوسینگ برای افراد کهنسال.

خانه ی گروه اوچ، مجموعه مسکونی ای است برای دوران کهنسالی تعدادی از اعضای "گروه کوهاوسینگ زنان مسن" (OWCH: Older Women's Cohousing Group) در لندن. داستان کامل شکل گیری خانه ی گروه اوچ، و بحث های مرتبط با کوهاوسینگ (ویژگی ها، فرصت ها، مزایا و نقدهای وارد به کوهاوسینگ) را می توانید از طریق این لینک در چهارمین اپیزود رادیو وُید بشنوید: https://zil.ink/radiovoid?v=1

منابع: 

منبع: پادکست رادیو وُید

•    Ahn, J., Tusinski, O. and Treger, C. (2018). Living Closer - The many faces of co-housing. London: RIBA.
•    Brenton, M. (2001). ‘Older people’s CoHousing Communities’, in Peace, S.M. (ed.) and Holland, C. (ed.). Inclusive Housing in an Aging Society - Innovative Approaches, Bristol: The Policy Press, pp. 169-188.
•    Devlin, P., Douglas, R. and Reynolds, T. (2015). Collaborative design of Older Women's CoHousing. Working with Older People, 19(4), pp. 188-194.
•    Farshidi, A. (2016) Impact of design on social interaction within urban residential developments in Scotland. Robert Gordon University. PhD Thesis.
•    Older Women’s Co-Housing. (n.d.). OWCH History. viewed 20 January 2021, <https://www.owch.org.uk/history#the-beginnings>
•    Space 10 and Urgent.Agency. (2018). Imagine - Exploring the brave new world of shared living. Copenhegen: Narayana Press.
•    Turner, A. (2001). UCL Depthmap. London: University College London.
•    Vestbro, D. U. & Horelli, L. (2012). Design for gender equality - the history of cohousing ideas and realities. Built Environment, 38(3), pp. 315-335.
•    Williams, J. (2005). Designing Neighbourhoods for Social Interaction: The case of
•    Cohousing. Journal of Urban Design, 10(2), pp. 195-227.

آواى كلپورگان :سفرنامه بلوچستان

آواى كلپورگان :سفرنامه بلوچستان
نویسنده: 
سارا رحمتى سايه
معماری: 

آوای کلپورگان
سفرنامه بلوچستان

سایه‌ی هواپيما به روي كوير ما را دنبال می‌کرد. ما در اوج و سايه به زير؛ پيش از آن طلوع بود و دماوند و درخشاني پاشيده بر فرش ابرها. حدوداً دو ساعتي طول كشيد تا به زاهدان رسيديم. ديدن پوشش گياهيِ نیمه‌جان و کم‌رنگ، در پیش‌زمینه‌ی کوه‌ها و تپه‌های به هم پيوسته، دور از انتظار نبود، چرا كه بخش وسيعي از سيستان و بلوچستان را كوير لوت در بر گرفته است.
طبق برنامه از اداره‌ی ميراث به استقبال آمدند و راهي آنجا ...
ادامه مطلب ...

معرفى طرح اسكان موقت پس از سوانح طبیعی و جنگ

معرفى طرح اسكان موقت پس از سوانح طبیعی و جنگ
نویسنده: 
سوسن مومنی موکویی، احمد زینالی
معماری: 

سوسن مومنی موکویی، کارشناس معماری، کارشناس ارشد بازسازی پس از سانحه
احمد زینالی، کارشناس معماری، کارشناس ارشد بازسازی پس از سانحه
مقدمه
پس از هر سانحه با خسارات و صدماتی که به ساختارها و مردم آسیب‌دیده وارد می آید، معمولا بازسازی مسکن و فضاهای کالبدی دائمی و اصلی در مدت زمان محدود و کوتاه مقدور نمی باشد. این مساله با دانش و توانایی امروزه بشر (خصوصا در مناطق دوردست و کمتر توسعه یافته) نیاز به سرپناه یا اسکان موقت برای طی دوران بازسازی را اجتناب‌ناپذیر کرده است.

"در دهه های اخیر، معماران متعددی اقدام به ارائه گونه های مختلف سرپناه و مدل¬های متنوع نموده و کوشیده اند که با در نظر گرفتن پیچیدگی های طراحی یک واحد مسکونی مطلوب موقت، با یکنواخت نمودن آن به تولید انبوه و صنعتی بپردازند و تعدادی را در کشورهای سانحه دیده مورد آزمایش قرار دهند. اما در اکثر موارد، این تلاش‌ها را واقعیت سانحه و آسیب دیدگان خنثی ساخته است"(فلاحى،1385).  با توجه به شرایط متغیر و متفاوت در مناطق مختلف سانحه دیده و با توجه به ویژگی‌هایی که در مبانی نظری برای یک واحد اسکان موقت ذکر شده است، این گزارش طرح معماری یک واحد مسکن موقت پس از سانحه در ایران ...

فراخوان مسابقه طراحى اسكان موقت حوادث طبيعى و انسانی

فراخوان مسابقه طراحى اسكان موقت حوادث طبيعى و انسانی
معماری: 

معمارنت با همکاری گروه‌ها، شرکت‌ها و نهادهای حامی برگزار می‌کند

فراخوان مسابقه طراحی معماریِ نامعماری

اسکان موقت بی‌جا شدگان حوادث طبیعی و انسانی (زلزله، سیل، جنگ و...)
سرزمین ایران، سرزمین سکون و حادثه است؛ سکون طولانی و حادثه لحظه‌ای. انسان ایرانی نه می‌تواند به سکون عادت کند و نه حادثه را به رویه‌ای معمول مبدل سازد. هم ازاین‌رو است که به‌رغم رخ داد دائمی و پی‌درپی حادثه‌ها،

اما حادثه برای او شگفت‌آور و غیرمترقبه است.اما انسان ایرانی، در گونه‌های بسیار متنوع اش، از کوهستانی تا کویری، از سردسیری تا حاره‌ای، از پرباران تا خشک، طی هزاران سال این سرزمین متناقض را تاب آورده و با زلزله‌ها، سیل‌ها، خشک‌سالی‌ها، قحطی‌ها، جنگ‌ها و بی‌خانمانی‌ها، بازهم توانسته است که تمدن بسازد و انباشت کند. اما تمامی این فرآیند، به‌صورت دانش مدون کمتر بروز بیرونی یافته و به‌طور عمده در ذهن ثبت و ضبط‌شده و همچون دانشی شفاهی، سینه‌به‌سینه روایت‌شده است. آیا تاکنون به این موارد اندیشیده‌ایم؟

جمال‌آباد

جمال‌آباد
نویسنده: 
آندره گدار
معماری: 

برایم حکایت کرده‌اند که روزی سالخورده مردی بر فراز مکانی رفیع که امروزه جمال‌آباد را بر پشت خود دارد از سیر و سیاحت بازایستاده و مدتی در آنجا به استراحت پرداخت. در کنار جویبار زلالی که در همان مکان از دل کوه بیرون می‌آمد و از میان دو رشته سبزه به‌سوی دشت سرازیر می‌شد نشست و از فضا، از آسمان پاک، از هوای سبک و از گل‌هایی که از لابلای سنگ‌ها سر برآورده بودند لذت برد: ای آب معجزه‌گر! ای فرشته افسونگر! در مسیر تو خشکی و سترونی به آبادانی و صفای زندگی بدل می‌شود! کمی دورتر صحرای گرم و سوزان و ...
ادامه مطلب ...

در کنار جویبار زلالی که در همان مکان از دل کوه بیرون می‌آمد و از میان دو رشته سبزه به‌سوی دشت سرازیر می‌شد نشست و از فضا، از آسمان پاک، از هوای سبک و از گل‌هایی که از لابلای سنگ‌ها سر برآورده بودند لذت برد: ای آب معجزه‌گر! ای فرشته افسونگر! در مسیر تو خشکی و سترونی به آبادانی و صفای زندگی بدل می‌شود! کمی دورتر صحرای گرم و سوزان و ...
ادامه مطلب ...

منابع: 

گدار، آندره، آثار ایران، ترجمه ابوالحسن سروقد مقدم
مشهد: بنیاد پژوهش‌های اسلامی 1387

پروژه ویلا قمصر کاشان

پروژه ویلا قمصر کاشان
نویسنده: 
بهارک کشانی
معماری: 

ویلای قمصر
ویلای قمصر، محل اقامت موقت یک خانواده چهار نفره ، در میان باغی در منطقه ای نیمه کوهستانی در نزدیکی قمصر کاشان قرار گرفته است. بخش بزرگی از باغ با درختان میوه و بخش کوچکتری ،موسوم به گلستان، در جنوب زمین  با گل محمدی پوشیده شده است. در این باغ دو محور بر هم عمود شده اند، یکی در راستای نهری که در امتداد شرقی-غربی روان است تعریف شده و دیگری ورودیهای شمالی و جنوبی باغ را به هم وصل میکند. چشم انداز  یکسان کوههای اطراف در مجموع به همگنی در فضا انجامیده است.

 

نمايشگاه شهر افتاب

نمايشگاه شهر افتاب
نویسنده: 
علی کریم پور
معماری: 

بسمه تعالی
نمایشگاه بین المللی شهر آفتاب - تهران
مهندسین مشاور نقش جهان ـ پارس و مهندسین مشاور GMP آلمان

دانلود فایل: 

خانه اي براي هيچ فصلي اثر فرانك لويد رايت

خانه اي براي هيچ فصلي اثر فرانك لويد رايت
نویسنده: 
ازيتا رضوان
معماری: 
خانه اي براي هيچ فصلي اثر فرانك لويد رايت

در سال 2015، خانه میلارد، یکی از خانه های طراحی شده توسط فرانک لوید رایت به قیمت 3.65 میلیون دلار به فروش رفت. این مبلغ، نصف مبلغ فروش آن درسال 2008 است. این خانه که در زمان ساخت خود در 1923، مورد انتقادات جدی قرار گرفت، در سال 1976، به ثبت ملی تاریخی رسید، ولی البته همچنان در مالکیت خصوصی به عنوان خانه مسکونی باقی ماند. با آنکه دیوید گبارت، یک معمار  شناخته شده در زمینه حفاظت تاریخی، تصویر شاعرانه ای را که این بنا در سایت خود ایجاد می کند، قابل مقایسه با خانه آبشار رایت می داند، نه به لحاظ معروفیت و نه به لحاظ ارزشی، این خانه قابل مقایسه با خانه آبشار نبوده و نیست.