انجمن علمی دانشگاه تهران

انجمن علمی دانشگاه تهران

معمارنت- انجمن علمی معماری کارشناسی دانشگاه تهران، از اولین تشکل‌های فعال دانشجویی در پردیس هنرهای زیبا است که در زمینه‌های علمی و پژوهشی در راستای گسترش دانش معماری همواره گام‌های متعددی برداشته است. با توجه با کارنامۀ درخشان این انجمن به خصوص در طی چند سال اخیر می‌توان به جد این تشکل دانشجویی را از فعالان این حوزه دانست.

 

دانشکده: 

 

معمارنت- انجمن علمی معماری کارشناسی دانشگاه تهران، از اولین تشکل‌های فعال دانشجویی در پردیس هنرهای زیبا است که در زمینه‌های علمی و پژوهشی در راستای گسترش دانش معماری همواره گام‌های متعددی برداشته است. با توجه با کارنامۀ درخشان این انجمن به خصوص در طی چند سال اخیر می‌توان به جد این تشکل دانشجویی را از فعالان این حوزه دانست.

 

از سیاست‌های اصلی این انجمن که آن را از نهادهای علمل-دانشجویی معمول متمایز می‌سازد می‌توان به سه مورد زیر اشاره کرد:
-    شکل‌گیری اعضای اصلی از دوره‌ها وسال‌های مختلف: در انتخابات سالانۀ انجمن همیشه سیاست انجمن بر این بوده که دورۀ جدید از ورودی‌های سال‌های مختلف تشکیل شود. این موضوع باعث شناسایی کارآمد‌تر نیاز‌های دانشجویان شده و همچین باعث تداوم و پویایی انجمن و آشنایی راحت‌تر دانشجویان از فعالیت‌های انجمن می‌شود.

 

-    فعالیت‌های میان رشته‌ای و تلفیقی: از سیاست‌های انجمن بر آشنایی دانشجویان از چگونگی ایجاد ارتباط  و پلی میان معماری و سایر رشته‌ها بوده است. انجمن به دفعات تجربیات متنوع در ارتباط با رشته‌هایی مانند طراحی صنعتی، گرافیک، شهرسازی، زمین شناسی و... را در غالب سمینارها، مسابقات و... کسب نموده‌اند.

 

-    برگزاری برنامه‌های در مقیاس‌های خارج از دانشکده: از دیگر اهداف انجمن علمی معماری دانشگاه تهران انجام رسالت خویش نه تنها در مقیاس دانشکده بلکه در مقیاس‌های شهر و کشوری بوده‌است و به دنبال شکستن فرآیندهای معمولی موجود در انجمن‌های علمی بوده است.
 

 

   طی چند سال اخیر مخلوطی از فعالیت‌های متنوع توسط دوره‌های مختلف انجمن صورت گرفته است که می‌توان به ذکر چند مورد از میان آنها اشاره کرد:
مسابقه «صندلی»، که در اردیبهشت سال 1390 برگزار شد با شرکت حدود 50 تیم از سرتاسر کشور تبدیل به یکی از پر‌اقبال‌ترین مسابقات یک روزه شد و بستر مناسبی برای گرد هم آمدن دانشجویان با زمینه‌های متفاوت ایجاد کرد. این مسابقه طراحی و ساخت یک صندلی یک نفره با مصالح کارتن پلاست و طناب بود که با حمایت شرکت کارتن پلاست «نفیس» و شرکت مبلمان اداری «لیو» برگزاری آن ممکن شد. در پایان این مسابقه یک روزه تیم‌های برتر با امتیازدهی داوران طی یک داوری باز انتخاب شدند که از میان آن‌ها سه تیم به عنوان تیم‌های برتر انتخاب شده و با اهدای جوایز از آنان تقدیر شد.
 

 

 

برنامه «پرتفلیو»، در تابستان 91 و با شرکت بیش از 300 مهمان از دانشگاه‌های تهران و شهرستان های اطراف برگزار شد. محور اصلی برنامه بحث و تبادل نظر در مورد مزایا و مشکلات تحصیل در خارج از کشور و نقد و بررسی نحوۀ آموزش معماری در کشورهای دیگر بود. سخنرانان این نشست یک روزه جمعی از دانشجویان ایرانی خارج از کشور بودند که تعطیلات تابستان را در ایران سپری می‌کردند.

 

 


جلسات «آرشی گپ -Archigap  »که از سال 89 هر دو هفته یک بار برگزار می‌شود، با هدف گفتمان آزاد پیرامون جدید‌ترین مسائل معماری امروز شکل گرفت. طی این جلسات که تعدادی با حضور میهمانان ویژه و تعدادی بدون مرکزیت در بحث برگزار می‌شد تبادل نظر آزادانه شرکت کنندگان راجع به مسائلی از «اخلاق در معماری» تا «بررسی روندهای طراحی»، فضایی متفاوت با فضای معمول آکادمیک ایجاد کرده و به نتایج ارزشمندی در بررسی و تحلیل جمعی دست یافته‌است.

 

 

مسابقۀ «یک روز اسکیس» طی سال‌های متوالی از برنامه‌های انجمن بوده که به دفعات در مقیاس بین دانشگاهی برگزار شده‌است. هدف آن ایجاد یک رقابت سالم به منظور پرواندن توانایی‌های دانشجویان در زمینۀ طراحی بوده‌است. از دیگر نکات مثبت این مسابقه می‌توان به حضور داوران زبده و برجستۀ آن اشاره کرد.
دوره‌های آموزشی نرم افزار که توسط دانشجویان این دانشگاه از سال‌های اخیر به طور مداوم و سازمان یافته برگزار می‌شود. هدف از این کلاس‌ها بیش از آموزش صرف و ارتباط آموزش‌دهنده، بیشتر تعامل دانشجویان در جهت انتقال تجربیات دانشجویان قدیمی‌تر به دانشجویان جدید تر است که  با توجه به رویکردی که در آتلیه‌های معماری این دانشکده وجود دارد و نتایج مثبتی که از این تعامل حاصل شده انتخاب شد و به دلایل مختلف روند انتقال تجربیات را تسریع و تسهیل کرد.
تلاش انجمن همیشه بر آن بوده که این فعالیت‌ها به عنوان بخشی از برنامه‌ای بلند‌مدت‌تر برای ارتقای کیفیت فضای آکادمیک معماری،  به محیط یک دانشکده محدود نشود و زمینه‌ای باشد برای تجربیات و فعالیت‌های آینده.