Add new comment

شهرسازی و معماری در میدان مناظره
نویسنده: 
جابر دانش

آنچه در جدول ذیل طبقه‌بندی و ارائه گردیده است، اشارات مستقیم هشت کاندیدای ریاست جمهوری به موضوعات و زمینه‌های مرتبط با معماری و شهرسازی است که در سه مناظرۀ اخیر بیان شده و فارغ از نگاه جانبدارانه ارائه شده است.

 

برخی ملاحظات معماری و شهرسازی در محتوای مناظره‌های سه گانه کاندیداهای ریاست جمهوری

 

آنچه در جدول ذیل طبقه‌بندی و ارائه گردیده است، اشارات مستقیم هشت کاندیدای ریاست جمهوری به موضوعات و زمینه‌های مرتبط با معماری و شهرسازی است که در سه مناظرۀ اخیر بیان شده و فارغ از نگاه جانبدارانه ارائه شده است.

 

لازم به ذکر است که نوع موضوعات و حجم نکته‌های بیان شده به‌خودی خود دارای ارزش مثبت یا منفی نیست و دیدگاه‌های هر فرد در این حوزه باید بصورت جامع، از خلال تمام دیدگاه‌های و برنامه‌های ارائه شده فرد مورد بررسی قرار گیرد. این متن صرفا به جهت اهمیت مقوله مناظره در روال انتخابات ریاست جمهوری و انعکاس سیاستگذاری‌های آینده در حوزۀ تخصصی معماری و شهرسازی تهیه شده و هوشمندی افراد در نوع رویارویی، طرح موضوعات مختلف و حتی چینش کلمات در آن قابل توجه است.

 

 

موضوع

دیدگاه

کاندیدا

-

-

سعید جلیلی

مسکن مهر-  معماری ایرانی اسلامی

1.       زندگی شهری و روستایی غیر از سرپناه چیز‌های دیگری لازم دارد که گاهی در مسکن مهر به این زیرساخت‌ها توجه نشد و در آنها نشانی از معماری ایرانی اسلامی وجود ندارد. (مناظره اول)

غلامعلی حداد عادل

مسکن و نگاه جدید به معماری ایرانی

1.       ‌ مشکل ما در بحث مسکن معماری ایران است؛ مسکن را یک بار در رابطه با خانه‌سازی در نظر می‌گیریم و یک موقع هم مسکن برآیند یک نگاه جدید به معماری ایرانی است. (مناظره اول)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

محسن رضایی

برنامه کلان معماری

2.       شهرها و روستاهای ما و توسعه شهری ما به هیچ وجه در چارچوب یک برنامه کلان معماری نیست که اقتصاد آن و اشتغالش و درآمد مردم دیده شده باشد و لذا وقتی بدون محاسبه بسیاری از پارامتر‌های زندگی تصمیماتی می‌گیریم حتما مشکلاتی به وجود می‌آید. (مناظره اول)

معماری نوین ایران اسلامی

3.       ما در طرح معماری نوین ایران اسلامی همه مسائل را به دقت تبیین کردیم و معلوم است که هر کلان‌شهر محدوده ۲۰ ساله آینده آن چگونه خواهد بود و اشتغال و اقتصاد مردم نیز در آن دیده شده است. (مناظره اول)

بافت فرسوده- شهرک جدید

4.       در طرح معماری نوین ایران اسلامی امتیازات مناطق فرسوده و شهرک‌های جدید به طور کامل مشخص شده است. (مناظره اول)

معماری نوین ایرانی اسلامی

5.       باید مسکن بر اساس معماری نوین ایرانی اسلامی ساخته شود. (مناظره اول)

مسکن ارزان

6.       باید فرصت را برای ارائه مسکن ارزان قیمت به مردم فراهم کنیم. (مناظره اول)

معماری ایرانی اسلامی

7.       این معماری که در تهران شاهد آن هستیم کجا با معماری ایرانی اسلامی سازگاری دارد؟ بسیاری از این معماریها تولید خشونت می کند و خانواده ها را فرو می پاشاند و این در حالی است که کدام بخشنامه را شورای انقلاب فرهنگی به شوراهای شهر ابلاغ کرده که چارچوب معماری ایرانی اسلامی باید چه باشد. (مناظره دوم)

اسلام سیاسی و معماری

8.       می خواهیم با اسلام سیاسی فرهنگ، هنر، اخلاق، ادبیات و معماری را درست کنیم، اما مگر می‌شود؟ (مناظره دوم)

ضوابط معماری اسلامی و ایرانی

9.       در بحث معماری همانطور که آقای قالیباف هم گفت کجاست آن بخشنامه شورای عالی انقلاب فرهنگی که گفته باشد معماری در تهران و جاهای دیگر براساس ضوابط اسلامی و ایرانی اعمال شود. (مناظره دوم)

معماری اصیل

10.   معماری را هم باید اصل بدانیم باید جلوی معماری را که می‌تواند تولید خشونت کند و خانواده را متلاشی می کند گرفت. (مناظره دوم)

-

-

حسن روحانی

معماری اسلامی ایرانی

1.       (در نقد سخنان قالیباف) فرمودید فرهنگ اساس کار یک دولت است آیا شما در شهرداری هم با همین رویکرد جلو رفته اید؟ آیا معماری شهر تهران با رویکرد  معماری اسلامی ایرانی است؟ (مناظره دوم)

 

 

 

محمد رضا عارف

هویت معماری- فروش تراکم

2.       (در نقد سخنان قالیباف) درباره نوع معماری شهری که شما گفته بودید بر عهده شورای عالی انقلاب فرهنگی است، آیا شما نمی‌توانستید در این زمینه پیشنهاد دهنده باشید؟ اگر با بخشی نگری فقط طرح های عمرانی تهران را دنبال کنید آیا از برخی مسائل دیگر مثل محیط زیست غافل نمی شوید؟ در زمان شهرداری شما قیمت زمین شش برابر شده است، آیا فروش تراکم در این افزایش قیمت ، سهمی نداشته است؟ (مناظره سوم)

-

-

سید محمد غرضی

اجرای طرح تفصیلی

1.       شهر تهران امروز در مدار قانون اداره می‌شود و هیچ برج و ساختمانی بدون کمیسیون ماده 5 و طرح تفصیلی که مصوب شورای عالی شهرسازی است ساخته نمی‌شود. (مناظره دوم)

 

 

محمد باقر قالیباف

اسناد بالادستی در شهرسازی

2.       شهرداری و سازمان نظام مهندسی در حوزه شهرسازی هیچ مسئولیتی ندارد بلکه شورای عالی انقلاب فرهنگی و در واقع اسناد بالادستی نیامدند که بگویند که نمای ساختمان را چگونه بسازیم بنابراین هر فردی هر طور که می خواهد می‌سازد و ما قانوناً نمی‌توانیم جلوی او را بگیریم. (مناظره دوم)

مسکن مهر

1.      علت آنکه مساکن مهر در مناطق دور از شهرهای بزرگ ساخته می‌شود این است که از مهاجرت شهرهای کوچک به شهرهای بزرگ جلوگیری شود ولی در نزدیک شهرهای بزرگ نیز باید مسکن ساخته شود. (مناظره اول)

 

 

 

علی اکبر ولایتی

مسکن جدید

2.      یکی از مسائل اساسی که باید در ساخت مسکن جدید مد نظر باشد، این است که زیر نظر وزارت مسکن و شهرسازی به صورت اصولی ساخته شود. (مناظره اول)

معماری ایرانی اسلامی

3.      سوالم از آقای قالیباف این است که مشکلات  شهر تهران از قبل بوده است، شما برای  معماری ایرانی اسلامی این شهر چه طرحی دارید .(مناظره دوم)

 

 

 

 

 

Filtered HTML

  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
Image CAPTCHA