Add new comment

یکصد معمار، یکصد انتخاب

نشست یازدهم: 29 شهریورماه 1395 خورشیدی

خانه گفتمان شهر و معماری

 

گزارش پنجاه‌وهفتم

«جمع‌بندی نشستِ یازدهم»

 

گردش کار

یازدهمین نشست «یکصد معمار، یکصد انتخاب»، در خانه گفتمان شهر و معماری، در بیست و نهمین عصر شهریور، در آستانه پاییز شورانگیز، برگزار شد و با استقبال مخاطبین مواجه شد. در این نشست پنج اثر برتر دیگر از معماری معاصر ایران معرفی شد.

سید محمد بهشتی که قرار بود اثری ماندگار از اصفهان را معرفی کند، به دلیل طولانی‌شدن برنامه‌اش در دانشگاه، نتوانست اثر مورد نظر خود را ارائه کند. مهرداد جاویدی‌نژاد، با بدبیاری در آخرین روز اقامت در ایتالیا، سه روز مانده به نشست، در تصادفی شدید در جاده فرودگاه میلان مصدوم و در بیمارستان محلی بستری شده‌بود. در میان میهمانانی که برای سخنرانی آمده‌بودند، بهرام فریور صدری بدلیل آماده‌نشدن متن و پاورپوینت خود، ارائه را به بعد موکول کرد. بدین ترتیب با ارائه پنج اثر دیگر در این نشست، تعداد آثار معرفی‌شده در نشست‌ها به 89 رسید. حدودد هفتاد درصد از میهمانان برنامه، نظرنامه‌های پخش‌شده را تکمیل و تحویل دادند. این نظرسنجی‌ها، علاوه بر دریافت نظرات مخاطبین در مورد آثار ارائه‌شده در هر نشست، راهنمای خوبی در خصوص روند برنامه و نقاط ضعف و قوت آن است. بسیاری از آنانی که برای اولین بار به دیدن برنامه می‌آیند، در پیشنهادهای خود خواهان دعوت از معماران و معرفی بناهایی هستند که قبلا در برنامه‌های پیشین دعوت و معرفی شده‌اند. این امر نشان می‌دهد جهت کنجکاوی‌های مخاطبین با روند برنامه یکی است.

در نشست یازدهم، لوریس چکناواریان میهمان ویژه بود. چهره‌ای که در موسیقی و ادبیات موسیقی و هنر کاملا برجسته و موثر است. او را یارتا یاران همراهی می‌کرد که خود اهل هنر و تحقیق است و در فرصتی کوتاه، گوشه‌ای از فعالیت‌هایش را بیان و چند بیت شعر از شعرای قدیم ایران را خواند. لوریس چکناواریان در سخنان کوتاه خود گوشه‌هایی از زندگی در تهران نیم‌قرن پیش را تصویر کرد و با نگاهی ویژه به «محله‌های اقلیت‌ها» و «محله‌های اکثریت»، در آن سا‌ل‌ها، نکات جالبی را از آپارتمان‌نشینی اقلیت‌ها در منوچهری و لاله‌زار گفت. او گفت، هنوز مناطقی چون خیابان سی تیر است که تصویر واقعی تهران را می‌سازند. او که خود ساکن خیابان سی تیر است، در پایان سخنان کوتاه خود از معماران درخواست کرد «ایران را ایرانی بسازند».

آرمین محسن دانشگر، معمار و استاد دانشگاه ایرانی مقیم اروپا، در گفتگویی که بصورت اسکایپی انجام و ضبط شده‌بود نکاتی در خصوص معماری معاصر مطرح کرد. به باور او، معماری خوب و بد ندارد. نمی‌توان با قطعیت اثری را معماری کامل و خوب دانست و اثری دیگر را نه. او تخریب و بازسازی بناهای بسیاری را که در سال‌های گذشته موفق به دریافت جوایز ملی و بین‌المللی شده‌بودند، شاهد این گزاره می‌داند که معماری می‌تواند از دید هر مخاطب و بیننده‌ای خوب یا بد تلقی شود.

 

برای مشاهده ادامه مطلب فایل زیر را دریافت نمائید ...

 

Filtered HTML

  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
Image CAPTCHA