Add new comment
«مردم بابل می خواستند با ساختن برجی که سر به فلک بکشد قدرت و عظمت خود را نشان بدهند، اما خداوند اراده کرد تا سازندگان برج زبان یکدیگر را نفهمند و نتوانند با هم همکاری کنند و در نتیجه ساختمان برج را نیمه کاره رها کردند.»
در شهر های ما ساختمان نیمه کاره فراوان است، اما بیش از آن ساختمان هایی است که ما زبان شان را نمیفهمیم. شاید به این خاطر که زبان همدیگر را نفهمیدیم و این بناها را ساختیم. اما راه فهم یکدیگر و پیدا کردن زبان مشترک چیست؟
برای آن که بتوانیم زبان یکدیگر را بفهمیم، باید از کودکی تلاش کنیم که بر سر موضوع های مشترکی چون خانه ها و شهرهایمان آموزش ببینیم و حرف بزنیم. باید مفاهیم و معانی این حوزه ها را بیاموزیم و سعی کنیم با استفاده از این مفاهیم مسائل و پرسش هایمان را بیان کنیم و با هم در میان بگذاریم.
مجموعه معماری برای کودکان در نشر علمی-فرهنگی، با دبیری مهدی مقیسه با همین هدف مشغول به ترجمه کارهایی در حوزۀ معماری و شهرسازی برای کودکان کرده است. در این مطلب به معرفی دو جلد از کتاب های این مجموعه می پردازیم که با پرسش «کی ساختش؟» به توضیح خانه های مدرن و آسمان خراش ها می پردازد:
خانههای مدرن
آشنایی با خانههای مدرن و معمارانشان
نویسنده: دیدییه کرنی
مترجم: فرناز فرشاد
ویراستار: زهره هدایتی بیدهندی
شاید فهمیدن معماری خیلی مشکل به نظر برسد، اما در عین حال بی اندازه جذاب است. این کتاب نوجوانان را به ساده ترین روش ممکن، شما را با انواع خانه هایی آشنا می کند که معماران بزرگ مدرن طراحی کرده اند.
در هر یک از 10 فصل کتاب، خانه مدرنی معرفی شده که با ترسیم مقاطع و نقشه های دو بعدی و سه بعدی اش، به خواننده میآموزد که هر کدام چطور ساخته شده و هر معمار برای ساختن خانه مورد نظرش چه روش ویژه ای ابداع کرده است.
این خانه ها عبارتند از؛ خانه شرودر ساختۀ گریت ریت ولد، ویلای ساوُآ ساختۀ لوکوربوزیه، خانۀ آبشار ساختۀ فرانک لوید رایت، خانۀ ایمز ساختۀ پارلز و ری ایمز، خانۀ فارنزورث ساختۀ میس ون در روهه، خانه ای برای روزهای بهتر ساختۀ ژان پرووه، منزل گری ساختۀ فرانک گری، خانۀ کارتنی ساختۀ شیگرو بان، خانۀ بوردو ساختۀ رم کولهاس، خانۀ پوشالی ساختۀ سارا ویگلزورث و جرمی تیل.
در مقدمه کتاب خطاب به نوجوانان آمده است که:
اگر این کتاب را بخوانید، معماری مدرن دیگر آنقدرها هم رمزآلود نخواهد بود، و شادی شما هم یک روز خانه زیبا و مدرنی طراحی کردید و ساختید.
و مطمئن هستیم که جامعه معماران ایرانی چنین امیدی به نسل آینده دارند.
آسمانخراشها
آشنایی با خانههای مدرن و معمارانشان
نویسنده: دیدییه کرنی
مترجم: فرناز فرشاد
ویراستار: زهره هدایتی بیدهندی
برج های امروز رویاهای دیروز مردمان بودند. اینکه چطور این رویاها به واقعیت پیوستند و تبدیل به خانه و کاشانه مردمان امروز شدند، داستان تمدن انسانی است که با بهره گرفتن از هندسه و ریاضیات، قوانین فیزیک و شیمی و نیروهای مکانیک و دینامیک بهره می گیرد تا سازه هایی را بنا کند که او را به آسمان ها برساند.
در این کتاب خواهید دید که این بناها طوری طراحی شدند تا هم بزرگ و بلند باشند، هم سبک، و در عین حال چنان استوار که در برابر نیروی باد و زلزله مقاومت کنند و مهمتر از همه، زیبایی آن ها را درک خواهید کرد و خاهید توانست تجسم کنید که چگونه خیال تبدیل به طرحی از واقعیت میشود. شاید بتوانید خود طرحی برای واقعیت فردا بزنید.
کتاب با شرح چگونگی ساخت برج ایفل آغاز میشود و در فصل دوم از ساختمان بیمه کار لویی سالیوان سخن میگوید. فصل سوم به ساختمان کرایسلر طرح ویلیام ون الن اختصاص دارد و بعد هم ساختمان سیگزم که میس وندر روهه آن را طراحی کرده، فصل پنجم مرکز جان هنکاک کار فضل الرحمان خان را توضیح میدهد و سپس بسراغ منارۀ مسینیاگا اثر کن یانگ میرود دو فصل آخر نیز به توراگبر ساختۀ ژان نوول و برج خلیفه طراحی آدرین دوون اسمیت میپردازد.
در هر فصل ابتدا شرح حل مختصری از هر معمار میاید و بعد به شیوه ای خلاقانه ساخت هشت آسمان خراش معروف در جهان را ترسیم میکند. خوانندگان کتاب از هر سنی که باشند با اسرار این برج ها آشنا میشوند، اما جذابیت چنین کتابی برای ذهن پرسشگر نوجوانان دو چندان است.
- Add new comment
- 4150 reads
- نسخه قابل چاپ
- ارسال به دوستان